Jak se peče chleba | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Jak se peče chleba

  • Délka programu Délka programu: 90 minut
  • Cílová skupina Cílová skupina: 1. - 5. třída ZŠ
  • Místo realizace Místo realizace: Interiér
  • Doba realizace Doba realizace: Jaro, Léto, Podzim, Zima
  • Cena Cena: 80 Kč / žák + doprava 10Kč/1km

Jak se peče chleba

Po úvodním prozkoumání a ochutnání zrn z klasů a semínek se pomocí obrázků seznámíme s pracovním postupem zemědělských, mlynářských a pekařských prací. Vyzkoušíme si mlácení obilí na mlatu, mletí a prosívání mouky a v pekařské dílně si vlastnoručně uhněteme těsto a zformujeme chlebové bochánky, připravené k pečení.

Cíl programu

Vyjmenuje jednotlivé kroky pěstování obilí, mletí mouky a pečení chleba.
Uvědomuje si fyzickou, energetickou náročnost produkce.
Připraví si vlastní pekařský výrobek z chlebového těsta.

Upozornění

Škola zajistí troubu na pečení.

Doleva Zpět na přehled