Máte rádi sladké? A víte, jak se vyrábí cukr, hroznový cukr, melasa? Pojďte poznat, ochutnat a prozkoumat svět sacharidů, cukrů, sladidel, těch přirozených a zdravých, i těch, kterým bychom se měli spíše vyhýbat. Poznáme cestu jejich výroby, ukážeme si, kde všude se skrývají a co našemu tělu přinášejí. Zabrousíme i trochu do chemie a medicíny, pochopíme význam glykemického indexu a změříme si hladinu cukru v krvi. Na závěr si vyrobíme vlastní domácí limonádu.
Senzoricky rozpozná a pojmenuje přirozeně sladké potraviny.
Ví, jak se vyrábí řepný a třtinový cukr.
Dokáže zjistit množství cukru v potravinách a popsat, k čemu naše tělo cukru využívá a co se děje s jeho přebytkem.
Škola zajistí interaktivní tabuli / dataprojektor. (prezentace, video, přístup k internetu).