Ženy v agroekologii – Příležitost pro ženy farmářky a producentky potravin | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Ženy v agroekologii – Příležitost pro ženy farmářky a producentky potravin

Srdečně zveme ženy farmářky a producentky potravin k účasti na projektu zaměřeném na rozvoj advokačních dovedností žen v agroekologii. Cílem je vytvoření společného programu pro vzdělávání a propagaci agroekologie jako přístupu podporujícího rozmanitost, respekt k přírodě, udržitelné zemědělské praktiky a práva místních komunit.
Přihlášky přijímáme do 5. srpna!

Cyklus setkání bude příležitostí k výměně zkušeností a navázání kontaktů s dalšími aktivními ženami ze střední Evropy. Společně budeme hovořit o výzvách, kterým ženy farmářky čelí, a zvažovat, jak lépe pečovat o jejich potřeby, podporovat se navzájem a oslovovat různé stakeholdery se svými požadavky na potřebné změny.

KDY A KDE?
Setkání budou konat online i osobně. Komunikace proběhne v anglickém jazyce.
Začneme v srpnu – podrobnosti budou zaslány registrovaným účastnicím e-mailem.

V rámci projektu se zúčastníte:

• 2hodinového úvodního online školení, během kterého společně zvážíme výzvy a potřeby farmářek a žen žijících na venkově (srpen ’24),
  • 4hodinového online školení zaměřeného na rozvoj advokačních dovedností, formulování požadavků a vyjadřování se k důležitým otázkám (září ’24),
  • 4denního školení a integračního setkání na Ekologické lidové univerzitě (Grzybów, 18.-21. října ’24), během kterého se setkáte s dalšími aktivními ženami pracujícími pro své místní komunity a propagujícími hodnoty agroekologie.

REGISTRACE (do 5. srpna):
Klikněte zde – formulář k registraci

Více informací si můžete stáhnout zde – leták o programu v anglickém jazyce.

Projekt je určen ženám ze střední a východní Evropy.
Projekt realizuje AgroPermaLab Foundation díky finanční podpoře Visegrad Fund.
Partnery projektu jsou: Asociace místních potravinových iniciativ (AMPI) z České republiky,
Parlament venkovské mládeže ze Slovenska a
Institut rozvoje venkova a zemědělství Polské akademie věd.