Maso na talíři | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Maso na talíři

  • Délka programu Délka programu: 90 minut
  • Cílová skupina Cílová skupina: 3.-9. třída
  • Místo realizace Místo realizace: Interiér
  • Doba realizace Doba realizace: Jaro, Léto, Podzim, Zima
  • Cena Cena: 80 Kč / žák

Maso na talíři

Cílem programu je poukázat na environmentální a lidsko-právní aspekty konzumace masa v průmyslovém zemědělství. S pomocí videa, pracovních listů i skupinové práce žáci sami přicházejí na externality masa na našem talíři a sami přemýšlejí o šetrnějším konzumu.

Cíl programu

Zná přírodní a lidské zdroje průmyslové výroby masných výrobků.
Vysvětlí základní rozdíly v přístupech mezi ekologickým a konvenčním zemědělstvím k hospodářským zvířatům.
Chápe možná negativa nadměrné konzumace masa v jídelníčku.

Upozornění

Škola zajistí interaktivní tabuli

Pro učitele

Maso na talíři_prezentace 

Doleva Zpět na přehled