Raut. Hemžení na talíři | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Raut. Hemžení na talíři

Akce již proběhla
  • Kalendář15.10.2024
  • MístoKampus Hybernská (Hybernská 4, Praha 1), sál E.0
  • Čas15:00 – 18:00

Sociologický ústav AV ČR Vás zve na mezioborovou dílnu věnovanou tématu jedlého hmyzu a jeho roli v rámci udržitelného zemědělství, potravinářství a stravování.

Program:

  • 15:00–16:00 – Přednáška: Producing „edible“ insects: imagining care and welfare in future food systems (Christopher Bear, Cardiff University). Přednáška bude v angličtině s následnou diskuzí.
  • 16:00–18:00 – Řízená ochutnávka hmyzích pokrmů s reflexí bioetických, environmentálních, kulturních a nutričních aspektů jedení hmyzu. Ochutnávka proběhne v češtině, účastníci nejsou povinni hmyz konzumovat.

Konzumace hmyzu není povinnou součástí ochutnávky, mluvit můžeme i o tom, proč hmyzí pokrmy nejíme.
Z akce budeme pořizovat audiovizuální záznam za účelem následné sociologické analýzy. Záznam nebude zveřejněn a jakékoli publikační výstupy budou důsledně anonymizovány.
Přednáška (s diskuzí) se bude konat v angličtině. Řízená ochutnávka proběhne česky.

Registrace: Přihlaste se do 8. října prostřednictvím Google formuláře. Registrací souhlasíte s pořízením audiovizuálního záznamu pro sociologickou analýzu (záznam nebude zveřejněn).

Více informací najdete na Facebook události.

Kontakt: Varvara Borisova (varvara.borisova@soc.cas.cz)

Akce je podpořena programem Strategie AV21 „Odolná společnost pro 21. století“ a projektem OP JAK „Za hranice bezpečnosti“.