Před týdnem jsme se potkali na Symposiu Živé zemědělství a my moc DĚKUJEME všem zúčastněným za spolutvoření přátelské atmosféry, sdílení a propojování. Přáli bychom si, aby každý odcházel ze Symposia s dobrým pocitem, zajímavými poznatky a novými přáteli, jako třeba Jana Vaníčková, která sdílela:
“Příjemně mě překvapilo kolik u nás vzniklo za posledních pár let malých, rodinných/komunitních farem. A bude jich víc, protože Farmářská škola… Mám radost ze všech, kteří ekologické a biodynamické hospodaření u nás nesou statečně již mnoho let, a nejsou nutně ani malí ani mladí, ale jsou skvělí… Největší highlight pro mě byl, slyšet Martina Otta, jednoho z hlavních lektorů, zkušeného biodynamického zemědělce a přednášejícího ze Švýcarska. Mluvil o tom, že kategorie pro sociální vztahy od nejnižší tj. MANIPULACE – přes INFORMOVANOST – KONZULTACI – až po pravou KOOPERACI je možné / nutné kultivovat nejen mezilidsky ale také vůči přírodě – rostlinám, vodě, zemi, půdě, zvířatům…”
Připomeňte si Symposium prostřednictvím FOTOGRAFIÍ a VIDEA od Martina Matěje.
Do pondělí 18. března si můžete ještě pořídit videozáznamy na webové stránce akce.
Pro naladění se můžete podívat na zajímavou přednášku Martina Otta, která se uskutečnila v roce 2017 a stále je aktuální.
Už nyní si můžete rezervovat ve svém diáři termín 28. 2. – 1. 3. 2025, kdy se odehraje V. ročník Symposia Živé zemědělství. Připojte se k události na FB.
Přejeme Vám úspěšnou sezónu 2024 a těšíme se opět brzy na viděnou!
Za organizační tým Symposia
Kateřina Beňová, Jiří Prachař a Jan Valeška z AMPI a Farmářské školy
Velmi děkujeme všem sponzorům a partnerům Symposia Živé zemědělství 2024:
Česko-německý fond budoucnosti, Ministerstvo zemědělství ČR, Martin Ducháček a SoFarm, Česká technologická platforma pro ekologické zemědělství, Bioinstitut, Demeter CS, Software AG Stiftung, hlavní město Praha, Erasmus +, EDEN +, Hnutí DUHA, Asociace soukromého zemědělství ČR, Výzkumný ústav rostlinné výroby, Ústřední zkušební a kontrolní ústav zemědělský, Národní zemědělské muzeum, Czech Organics, Nadace pro půdu, Netzwerk Biodynamische Bildung, Permakultura CS, Circus C, WaldenPress a Nobilis Tilia.
Velmi děkujeme všem, kteří nám poskytli dary pro oblíbený Stůl hojnosti:
Biofarma Sasov, Country Life, PROBIO, Sonnentor, Cereabar, Svobodný statek na soutoku, Sady svatého Prokopa, Bio Vstiš, Sociální podnik Jasan, pekárna Dvorník, Mezi Poli, Farma Jednorožec, Biostatek Cidlina, Výdejna chutí, CofeeZ i všem, kteří přinesli vlastnoručně vyrobené dobroty. Velký dík patří vegetariánské restauraci Ananta za výborné obědy a veganské restauraci Chutnej za skvělou večeři.
Velmi děkujeme všem vinařstvím, která poskytla svá biodynamická vína na večerní degustaci:
Vitikultur Moser, Víno Loigi, Vinné sklepy Kutná Hora, Vinařství Krásná Hora, Vinařství Němeček, Vinařství Koráb a Vína Herzánovi.