Jinčí čin: Jak prostřednictvím jídla tvořit laskavější svět? | Ampi – Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.

Jinčí čin: Jak prostřednictvím jídla tvořit laskavější svět?

Akce již proběhla
  • Kalendář29.7.2023 - 29.7.2023
  • MístoBývalé zahradnictví Pod Čeřovkou
  • Čas13:00 - 20:00
https://mapy.cz/s/mucanujono

Přemýšleli jste někdy o tom, kde a od koho pochází vaše jídlo? Jak ovlivňuje jeho pěstování, zpracování a distribuce zdraví vaše, půdy a celé naší planety? Jak můžeme prostřednictvím jídla tvořit laskavější svět? 💚

Tohle téma chceme přinést v sobotu 🤲 29. 7. na FESTIVAL Jinčí čin. 🤲 Zrodil se v roce 2016, aby oslavoval město Jičín, oživoval zajímavé prostory, přiváděl do Jičína zajímavé kulturní dění a vytvářel prostor pro diskuzi o důležitých aktuálních tématech. 👉 více také na FB.

Šárka Krčílková z AMPI tu bude vyprávět příběh o tom, jak jí komunitou podporované zemědělství KPZky proměnilo a obohatilo život, přivedlo k větší všímavosti i vnímání krasy jednoduchosti. Ukáže, jak KPZ a podobné iniciativy fungují v praxi a jak se do nich zapojit. 👉 https://kpzinfo.cz

Svým příběhem naváže Helena Švermová  STATEK LEDKOV , kde se pěstují sezónní květiny, ovoce v biosadu a chovají včely. Nebo Tomáš Franěk z  JAGAVA PERMAFARMA VESELICE , kde se věnují permakultuře, řemeslům i vzdělávání…

Chce to jinčí činy. Na všech úrovních od té osobní, lokální až po tu mezinárodní. Když si začneme kupovat jídlo od místních ekologických zemědělců, uděláme první krok k proměně svojí i svého okolí.

Chcete o tom vědět víc?

Prozkoumejte také platformu ADVOCADO, kde sdílíme zajímavé příklady z různých zemích a představíme jí na festivalu. 👉 https://bit.ly/learn-advocacy

Tvoříme jí v rámci projektu Erasmus+ SALSIFI (Supporting Advanced Learning for Stakeholders Involved in Sustainable Food systems Initiatives, Project ID: 2020-1-FR01-KA204-080270), který finančně podpořila Evropská unie.